Rozpowszechniając czyste piękno

Czy woda różana jest dobra dla skóry tłustej? I jest lepsza w przypadku czarnej róży

Czy woda różana jest dobra dla skóry tłustej? Krótko mówiąc tak – jednak składnikiem, który naprawdę wyróżni Twój produkt spośród innych jest czarna róża. Dowiedz się więcej o tym ekstrakcie w niniejszym artykule.

Od tysięcy lat woda różana była i nadal jest stosowana jako kosmetyk. Posiada szereg rzetelnie udokumentowanych właściwości, w tym wyrównuje koloryt cery i zmniejsza zaczerwienienia skóry. Bogata zawartość witaminy C i fenoli sprawia, że ​​jawi się jako naturalny środek antybakteryjny i przeciwzapalny dla skóry skłonnej do trądziku. Czy woda różana nadaje się zatem do pielęgnacji skóry tłustej? Zdecydowanie tak. 

Ponieważ jednak woda różana od dawna stanowi jeden z podstawowych składników do pielęgnacji skóry, marki muszą być w stanie wyraźnie wyróżnić się spośród konkurencji, gdy będą oferować klientom ten produkt, zajmujący pozycję długoletniego faworyta na rynku kosmetycznym. Jest on z pewnością atrakcyjny – jego korzyści są dobrze znane – ale w jaki sposób nowe składniki, zastosowania i dotyczące go oświadczenia mogą wzbudzić zainteresowanie klientów? Jedną z atrakcyjnych propozycji jest tajemnicza czarna róża, czyli Black Baccara.

Nowa odsłona wody różanej – czarna róża

Black Baccara, popularnie zwana czarną różą, charakteryzuje się ciemną, intensywnie czerwoną barwą i delikatnym zapachem. Ta odmiana należy do grupy hybrydowych róż herbacianych, stworzonych przez współczesnych hodowców róż ogrodowych poprzez skrzyżowanie odmian Rosa Noisette i Rosa gallica.

Hodowcy Black Baccara reklamowali tę odmianę jako symbol szalonej miłości lub zgubnej namiętności. Wszystko to, wraz z ciemnym zabarwieniem, kojarzy się z ekskluzywnością i luksusem; nie oznacza to jednak, że różnorodność tej odmiany dotyczy wyłącznie jej wyglądu. Black Baccara wykazuje bowiem działanie przeciwutleniające, flebotropowe i ściągające.

W świetle pytania „czy woda różana jest dobra dla skóry tłustej?”, szczególnie interesujące wydaje się jej działanie ściągające. Właściwości te wynikają z zawartości taniny, która uszczelnia zewnętrzną warstwę skóry i błony śluzowe, wzmacniając w ten sposób naturalną barierę skórną. Oprócz działania zwężającego naczynia krwionośne, wpływającego na małe, powierzchowne naczynka, ekstrakt z róży Black Baccara może ograniczać utratę płynów i chronić przed działaniem agresywnych czynników zewnętrznych. 

To z kolei sprzyja regeneracji tkanek i gojeniu się powierzchownych ran. Powyższe działanie taniny sprawia, że ​​ekstrakt z róży Black Baccara jest bardzo przydatny w kosmetyce do regulacji wydzielania sebum i leczenia trądzikowych stanów zapalnych.

Inne zastosowania wyróżniające Twój produkt

Ekstrakt z róży Black Baccara firmy Provital oferuje markom kosmetycznym składnik, którego potrzebują one do stworzenia produktu zawierającego wodą różaną, jaki będzie je wyróżniał spośród konkurencji. Dzięki licznym korzyściom, ekstrakt ten stwarza możliwości rozwoju dla marek, które chcą przebić się na  rynku naturalnych produktów do pielęgnacji trądziku, a także tych, które zajmują się tworzeniem produktów o właściwościach przeciwstarzeniowych.

Istnieją jednak inne zastosowania, które pomogą Ci dodatkowo wyróżnić Twoje produkty. Na przykład zastosowanie wody różanej w zabiegach pielęgnacji ciała stanowi samo w sobie rozwijający się rynek oferujący całe mnóstwo rozmaitych możliwości. Inną ciekawą propozycją jest zawierający wodę różaną dezodorant w postaci mgiełki, gdyż właściwości kojące ekstraktu mogą przynieść ulgę wrażliwej skórze pod pac

Czy woda różana jest dobra dla skóry tłustej? Reasumując – tak

Woda różana nie bez powodu jest ulubionym środkiem do pielęgnacji skóry. Jeśli nie zostało to już dostatecznie podkreślone, odpowiedź na pytanie „czy woda różana jest dobra dla skóry tłustej?” brzmi: zdecydowanie tak. Stanowi ona atrakcyjny składnik preparatów do naturalnej pielęgnacji trądziku, z możliwością rozszerzenia zakresu jego oddziaływania na inne segmenty, w których atrakcyjne produkty to takie, które wykazują działanie kojące. 

Czarna róża wyróżni Twój produkt spośród innych odrobiną luksusu i romantyzmu. To tylko jeden z licznych przykładów na to, w jaki sposób ekstrakt kwiatowy może zwiększyć potencjał narracyjny Twojego produktu. Zapoznaj się z treścią naszego przewodnika Flower Power, aby poznać więcej ekstraktów roślinnych, lub zainspiruj się naszą pełną gamą  Ekstraktów o potencjale narracyjnym

Zostaw komentarz

Brak komentarzy

Nie ma jeszcze żadnych komentarzy na temat tego postu.